Δευτέρα 28 Μαΐου 2007

Ο γιος του ανέμου

Πρόκειται για μία καταπληκτική ταινία που βρήκα τυχαία από τελειωμένη εφημερίδα και την παρακολούθησα χωρίς καθόλου να ξέρω τι πρόκειται να δω. Η αφήγηση ξεκινάει ακολουθώντας τη νεκρική πομπή προς τιμήν του μεγάλου αρχηγού μίας φυλής Ινδιάνων της Αμερικής. Οι φάτσες των ηθοποιών και οι ερμηνείες τους είναι πειστικές, ενώ τα αυθεντικά, φυσικά τοπία προκαλούν μία αρχική έκπληξη.

Μετά τις πρώτες σκηνές, περίμενα ότι η ταινία θα συνεχίσει σαν κλασικό αμερικάνικο γουέστερν, αλλά ευτυχώς όχι. Η πλοκή ξεκινάει ουσιαστικά όταν ο αρχηγός που τάφηκε σηκώνεται, αφού δεν είχε στην πραγματικότητα πεθάνει! Δεν εξηγείται, βέβαια, πώς ακριβώς έγινε αυτό, αφήνοντας μεταφυσικές προεκτάσεις ότι κάποιος τον έφερε πίσω για να σώσει την οικογένειά του, η οποία ταυτόχρονα κινδυνεύει.

Στη διάρκεια της ταινίας, η ιστορία της ζωής του αρχηγού εξιστορείται πολύ όμορφα και στο τέλος όλα βρίσκουν το δρόμο τους. Αλλά δεν είναι εκεί το ωραίο φυσικά. Το φοβερό είναι το ταξίδι μέχρι το τέλος της ταινίας, που είναι υπέροχο, φρεσκάρει και αναζωογονεί το νου και την ψυχή. Πιστεύω πρέπει οπωσδήποτε να τη δει κανείς, προτιμότερα έπειτα από μία δύσκολη μέρα , το βράδυ πριν κοιμηθεί, με τα φώτα κλειστά και απόλυτη ησυχία. Ο αυθεντικός τίτλος είναι “Windwalker” και μερικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη σελίδα http://www.imdb.com/title/tt0081760/.

Δεν υπάρχουν σχόλια: